פנייה לשר הרווחה ושר האוצר בעניין השפעות מלחמת חרבות ברזל על פליטים ומבקשי המקלט

מנהל מערך שיתופי הפעולה של היאס בתכנית החירום לנפגעי המלחמה, מונים הארון, אוחז בידו של ילד שהוריו מבקשי מקלט מאריתריאה ופונו מביתם בדרום ישראל בעקבות המלחמה. צילום: סאמי ווייט
קרדיט תמונה: מנהל מערך שיתופי הפעולה של היאס בתכנית החירום לנפגעי המלחמה

בעקבות מתקפת חמאס על ישראל ב-7.10.2023, נשלחה פנייה בשם הארגונים א.ס.ף, ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל, רופאים לזכויות אדם, המוקד לפליטים ולמהגרים, היא"ס, קו לעובד, ו-ARDC  בעניין השפעות המלחמה על פליטים ומבקשי המקלט החיים בישראל: כ- 70,000 אזרחי אריתריאה, אוקראינה, סודן ואתיופיה וילדיהם החיים בישראל כדין תחת הגנה קבוצתית מפני הרחקה.

בפנייה קראנו לכלול את אוכלוסיית הפליטים ומבקשי המקלט בכל תוכנית חירום כלכלית שתתקבל לסיוע לשכירים שאינם יכולים כרגע לעבוד, בין אם משום שהמעסיק סגר את בית העסק בגלל המלחמה, בין אם משום שהוצאו לחל"ת או פוטרו בגלל המצב ובין אם משום שמערכת החינוך עדיין מושבתת ברוב ימי הלימודים והורים לילדים קטנים אינם יכולים לצאת לעבוד. 

בהיעדר כל מענה ובשים לב להחרגת מבקשי מקלט מהסיוע שניתן למי שפונו מבתיהם, נשלח מכתב מטעם עורכות עמיתות היאס ישראל, עורכות הדין שיר אנג'ל כץ וגל קויתי ממשרד עורכי דין אגמון עם טולצ'ינסקי, בדרישה להשוואת הזכויות הניתנות למפונים.